Det är sällan jag bli arg men nu är jag det. Jag har haft problem med min ljumske i ca 3-4 år. (alltså så länge som jag har rört på mig fysiskt i syfte att komma i form och ha bra kondition) det började under en Yoga-session på Kävesta folkhögskola.
 Jag låg och oiya-andades i en avancerad ställning där man bla ligger på rygg och drar upp det vänstra knät mot bröstet och kände att det högg till i ljumsken, som om något ömt kom i kläm ungefär. jag pratade med våran Guru om det och han förklarade vääääldigt lugnt att jag skulle göra den övningen varje dag så skulle det försvinna. Jag gjorde som Gurun sa och efter några månader utan resultat lade jag ner. Jag tänkte inte så mycket mer på det förutom att jag kanske fick lite känningar efter att jag varit ute och sprungit någon gång.
 Sen i somras så var jag ute i skogen med några kompisar och spelade Paintball och dagen efter så kunde jag knappt gå. Orsak: ont i ljumsken. Jag sökte upp en snubbe i Mora som sa att jag hade överansträngt en muskel, han gav mig lite elchocker och efter ett par dagar så var det bra igen.
 Nu i höstas så började jag på Performing Arts School där jag fick lära mig att stretcha i ca 1000 nya ställningar och använda muskler jag inte visste om att jag hade, märkte att jag var lite stelare i musklerna vid vänster ljumske. Jag stretchade därför lite exta där. Men det blev intye riktigt bättre tyckte jag. Då under en träningsläralektion på skolan så fick vi besök av en snubbe som jobbar med idrottskador som berättade att vi fick rabatt om vi gick till honom. Jag pratade med honom om min ljumske. "köp ett gummiband och träna och strecha". det gjorde jag...
 När det närmade sig jullov så började ljumsken säga ifrån ordentligt och jag kände att det inte var vanlig träningsvärk som jag hade i alla andra muskler så jag sökte upp en naprapat här i göteborg som jobbar mycket med dansare. "Du är överansträngd i dina adduktorer". Jag fick lite elchocker och sen sa han. "Ät voltaren, vila och strecha så ska du se att det blir bra". det blev det....
 ett par månader senare började det att hugga till inuti vänster ben. Jag kunde inte hitta vart problemet satt själv så jag sökte upp naprapaten vid namn Johan igen. "Nu är du överansträngd i en muskel som heter Satorius"
- Jahapp sa jag.. - vad gör vi åt det?
"Vi masserar och du vilar ett par dagar".
Sagt och gjort....  det blev bra igen.
 
Sen fick jag ont i "Adduktorerna" igen nån månad efter. denna gång visste jag hur jag skulle göra. Det är ju inte ovanligt att folk får ont och överanstränger sig när man dansar och tränar så mycket som vi gör på denna skola men jag började se ett mönster: Jag hade bara fått problem på vänster sida, aldrig på höger. kan det bero på något annat?
 Ostiopaten Hasse på vår skola sa att det kanske kunde ha något med ryggen att göra. Eftersom Hasse inte hade tid att kolla upp det så ringde jag Johan igen och bad honom ta en ordentlig koll en gång för alla. Sagt och gjort. Han gjorde en felsökning utan dess like och jag fick mig en rejäl genomkörare. "Jag drar slutsatsen att du kan vara inflammerad i slemsäckarna i dina höftböjare"
- jaha. sa jag. - vad gör vi åt det.
"Du får söka upp en läkare och övertala honom att du vill bli ultraljudsröntkad, det är enda sättet att ta reda på om det är det som är problemet".

aight. Jag beställer tid hos läkare och jag var där i morse. talar om att jag dansar, har haft problem länge, kollat upp hos naprapat som sa att det kanske var slemsäckarna.
"nej,nej,ne!j" säger läkaren. "Naprapater är väldigt bra på att ta saker från klar himmel utan någon som helst grund".
 - jaha sa jag.
"ta av dig byxorna". Det gjorde jag. han trycker med några fingrar på min vänstra ljumske.
"gör det ont?"
-nej. svarade jag. sen tryckte han på min höft.
 "gör det ont här?"
- nej. svarade jag.
"Ja du har överanstränging dina ledband, absolut inte slemsäckarna" Det är bara att vila, du kommer att ha problem så länge du inte vilar". Att jag förklarade att jag haft problem sen 4 år tillbaka och att det inte blivit bättre fast jag i perioder vilat runt 3 månader i sträck ville han inte lyssna på.

- Exakt vart sitter dessa ledband? frågade jag
"De sitter precis där jag tryckte" svarar Läkaren. Jag ville ha ett lite mer uttömmande svar. kanske veta vilka muskler de fäster vid och liknande. Han visade lite trevande på ett låtsasskelett på de ställen han tryckt på mig och verkade lagomt besvärad.
"Du ska söka upp en sjukgymnast tycker jag" sa han. 
 Efter det givande läkarbesöket på ca, 3 minuter och 120 kronor fattigare ringde jag upp Naprapaten och berättade vad läkaren hade sagt.

"Läkaren har fel" fick jag till svar.